top of page

Empordà : El ballet més romàntic emociona a l'Auditori Parc del Castell de Peralada


Peralada ha viscut una nit de conte de fades amb ´Giselle´ TOTI FERRER

L´ex-ballarí, Kader Belarbi, coreògraf i director de l´especialitat de dansa del Théatre du Capitole de Toulouse ha presentat al Festival de Peralada un espectacle amb un plantejament de reivindicar l´arrel francesa de Giselle, destacant aspectes que avui en dia segueixen vigents com la poesia, la història d´amor i la traïció. Belarbi ha conservat l´essència d´aquest clàssic però apropant-lo al públic del segle XXI, donant un toc més actual. En aquest espectacle, el coreògraf del Ballet de Toulouse ha subratllat la diferència entre el dos mons de Giselle, el terrenal i el supranatural. El primer acte, ha transcorregut en un poble en l´època de la verema i on la jove camperola Giselle viu enamorada d´un bell desconegut. Les dames, els senyors, els nobles, els viticultors, els bevedors, els arquers i el grup de veremadors han estat els protagonistes. Al final d´aquest acte, Giselle desesperada de dolor ja que ha estat víctima d´un engany amorós, es perd entre la multitud i es desploma, morta.

El segon acte, ha transcorregut en ple bosc, davant de la tomba de Giselle. Ha estat el moment en que han entrat en escena les Willis, espectres de promeses joves, mig nimfes, meitat vampirs, que persegueixen els seus promesos per precipitar-los a la mort, amb una dansa frenètica i mortal. La segona part d´aquest ballet és d´una especial bellesa que, aquesta nit, ha embruixat al públic de Peralada. I és que Kader Belardi ha presentat un espectacle per enlluernar al públic i fer-lo partícip i protagonista de la història. Giselle, l´obra mestra del ballet és un dels títols més representants al món i amb el Ballet de Toulouse ha debutat a Festival de Peralada. La música d´ Adolphe Adam, que s´ha escoltat enregistrada, va estar interpretada expressament per quest espectacle per l´Orquestra du Capitole de Toulouse, que l´any passat va debutar a Festival de Peralada. L´espectacle de divendres passat ha estat una apoteosi romàntica per a una nit de fades que ha arrencat grans aplaudiments i bravos del públic.

Coincidint amb l´actuació del Ballet de Toulouse s´han fet activitats del Campus Peralada. Alumnes de diferents centres de dansa de Figueres, Girona i Castelló d´Empúries han participat a les classes de la companyia. Entre ahir i avui , un total de 20 joves han participat en aquesta experiència al costat de gran professionals, mentre que 13 més l´han seguit com a espectadors. Tot un luxe per a aquests alumnes de dansa que han pogut aprendre diverses tècniques d´aquesta companyia amb moltes dècades d´experiència en el ballet i la dansa.

EMPORDA.info 15.07.2018 | 21:17

Featured Posts
Revenez bientôt
Dès que de nouveaux posts seront publiés, vous les verrez ici.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page